Ambassadeur Joop Alberda

Joop Alberda

Joop Alberda 2015Coach van het Nederlands volleybalteam dat in 1996 goud won op de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna is hij onder meer technisch directeur geweest van NOC/NSF en was hij Chef de Mission bij de OS in Sydney. In zijn laatste functie was hij technisch directeur van zwembond KNZB. Joop werkt nu als international sports consultant.

Joop over Topsport for Life:
“Een goede gezondheid is essentieel voor een lang en gelukkig leven. Dat weet iedereen, maar helaas worden veel mensen getroffen door een ziekte die hun leven bedreigd en letterlijk ‘op z’n kop zet’. Een vaak onbekende tegenstander tegen wie het moeilijk strijden is. Topsport for Life is er voor deze mensen en hun naasten en helpt met ‘raad en daad’ en met de organisatie van mooie dagen waarop de ziekte even niet het belangrijkste is. Een fantastisch initiatief dat werkt, want mensen voelen zich sterker in hun strijd en kunnen vooral ook nog samen met anderen genieten van alles wat nog wel mogelijk is. Ik vind het eervol om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren!”

 

>> Klik hier voor de andere ambassadeurs

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>