Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Historische Dag in Den Helder i.s.m. MBCN

30 juni 2019 @ 08:30 - 18:30

| €20

 

Logo Mercedes Benz Club Nederland

Juni 2019 wordt in Den Helder afgesloten met de 23e editie van het Historisch Weekend. Omdat Mercedes-Benz daar dit jaar als centraal thema in de schijnwerpers staat, verzorgen wij in samenwerking met Mercedes Benz Club Nederland een prachtige ‘historische’ dag! We hebben ervoor gekozen om dan op zondag deel te nemen.

 

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en trekt ieder jaar een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. Door het loslaten van de leeftijdsgrens van 1975/1976 van deelnemende voertuigen worden veel jonge klassieke auto’s, motoren en brommers verwacht. De historische markt, de spectaculaire rondritten met de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het prachtig getuigde Zr. Ms. Bonaire uit 1877. 

Programma zondag 30 juni 2019

08.30 uur: verzamelen op nader te bepalen ontmoetingsplek
09.00 uur
: Aankomst bij de Oude Rijkswerf  te Den Helder.

09.45 u: Spectaculaire Grote Rondrit van honderden historische voertuigen door Den Helder (Stad binnen de Linie, Nieuw Den Helder, Julianadorp en De Schooten).

11.45 u: Einde rondrit.

16.00 u: Afsluitende borrel-met-hapjes in de Biergarten (Markthal, gebouw 66).

17.00 u: Tot dit tijdstip blijven onze klassieke auto’s op de parkeerplaats staan zodat zo’n 20.000 bezoekers hem kunnen bewonderen.


Het Historisch Weekend Den Helder

Terwijl onze Benzen op de speciale parkeerplaats staan, heeft u de gelegenheid om rond te kijken op het Techniekplein nabij het podium of in de historische verzamelaarsmarkt in gebouw 66, waar u ook de Biergarten vindt. Er is een expositie van honderden historische voer- en vaartuigen, waaronder klassieke botters, etc. Er zijn activiteiten voor de kinderen op het Kinderplein en demonstraties van blusboot De Weer (1958) en van flyboarden. In het theater staan de meest bijzondere en oudste Mercedes-Benz-modellen opgesteld en wordt doorlopend een film over Mercedes-Benz vertoond. Ook het Marinemuseum en het Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’ zijn een bezoek waard. Op beide dagen zijn er bij het Horecaplein en verspreid over het terrein diverse optredens. Op loopafstand vindt u de Helderse binnenstad, waar ook op zondag de winkels zijn geopend.

Meer informatie vindt u op www.historischweekend.nl.

 

Aanmelden:
vul het formulier hieronder in en vergeet niet op de knop ‘Verzend’ te klikken. Je krijgt dan een automatische bevestiging op het door jou opgegeven mailadres. Ontvang je deze niet? Probeer het dan nogmaals en neem desnoods anders even contact met ons op om zeker te zijn dat je aanmelding bij ons is binnen gekomen.

 

Gegevens

Datum:
30 juni 2019
Tijd:
08:30 - 18:30
Kosten:
€20

Organisator

Miel in ’t Zand
Telefoon:
088-2468180

Locatie

Oude Rijkswerf
Den Helder, Nederland + Google Maps