Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samen op reis: Springcamp Ameland

juni 18 @ 08:00 - juni 22 @ 17:00

| €100
Topsport for Life - Springcamp 2018

In oktober 2017 zijn wij voor de 1e keer met een groep gasten en begeleiders van Topsport for Life op vakantie gegaan naar waddeneiland Ameland. We hebben daar enorm met elkaar genoten en alle narigheid van de ziekte (ALS en kanker) eens even kunnen vergeten.

 

Topsport for Life - Groepsfoto Herfstcamp

De animo voor deze reis was veel groter dan het aantal mensen dat mee kon en daarom willen we deze reis nu zo snel mogelijk weer organiseren.
We hebben ook gemerkt dat veel mensen heel graag mee zouden willen, maar zelf het geld niet hebben om de normale eigen bijdrage van €350 per persoon te kunnen betalen. De ziekte sloopt niet alleen je gezondheid, maar helaas ook de portemonnee.

Daarom is nu het streven om in het voorjaar van 2018 (voorlopige periode is 18 t/m 22-6) vooral zoveel mogelijk gasten die zelf de middelen niet hebben om nog op vakantie te gaan, en die ook fysiek niet of niet vaak meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan, voor een hele bescheiden eigen bijdrage van €100 p.p. mee te kunnen nemen.
Maar dat kan alleen maar wanneer we weer kunnen rekenen op de financiële steun van anderen. In de komende maanden gaan we daarom zoveel mogelijk actie voeren om het geld daarvoor bij elkaar te krijgen!

Het Waddeneiland Ameland is een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Zo kun je eindeloze strand- en duinwandelingen maken en kan je met de boot op zoek naar zeehondjes! Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Er zijn vier gezellige dorpjes met elk zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Ook zijn er musea en is er veel te vinden over de geschiedenis van Ameland. Ameland ontspant, verkwikt en geeft nieuwe energie!

ameland

Vuurtoren van Ameland

We verblijven in het luxe groepshotel de Oranjerie dat ook helemaal aangepast is voor mensen met beperkingen.

Topsport for Life - logo Oranjerie

Toppsport for Life - Buitenfoto-oranjerie-02-2

Toppsport for Life - Woonkamer-oranjerie-07-1

Toppsport for Life - Keuken-oranjerie-02

Slaapkamer-oranjerie-07-1

Toppsport for Life - Badkamer-oranjerie-02-1

Globaal programma

Bij alle activiteiten wordt uiteraard zoveel als mogelijk rekening gehouden met gasten die rolstoelafhankelijk zijn. Daardoor kunnen deze gasten ook aan nagenoeg alle activiteiten deelnemen.

Maandag
– verzamelen op centrale plek in Nederland
– gezamenlijke reis naar Ameland. We zijn nog bezig met het organiseren van groepsvervoer in een eigen bus of busjes. Mocht dat niet lukken, dan reis je mogelijk in je eigen auto.
– inchecken De Oranjerie
– diner
– avondprogramma: 1e kennismaking met het eiland

Dinsdag
– Robbentocht

Woensdag

rit per Strandexpress

– actief en spectaculair programma op het strand

Donderdag

– wadlopen
– middagprogramma met ludieke eilandverhalen door Harmen en Joop

– slotavond

Vrijdag
– rondvluchten en skydiven boven Ameland
– terugreis naar het vasteland en naar huis

Het hierboven genoemde programma kan ook tijdens de week nog veranderen, mede afhankelijk van de weersvooruitzichten op de verschillende dagen.
Behalve de genoemde activiteiten organiseren wij voor de echte natuurliefhebbers enkele vroege ochtenden ‘ecotochten’. In electrische buggies en onder begeleiding van een gids ga je de natuur in en maak je kennis met de vele bijzondere planten en dieren die op het eiland voorkomen.
En natuurlijk is er voldoende tijd om de gezellige en pittoreske dorpjes te bezoeken, te winkelen en bij goed weer een gezellig terrasje  op te zoeken.

Ook deze keer geldt uiteraard weer ons motto ‘niets moet en alles mag’. Wij bieden een gevarieerd activiteitenprogramma, maar je bepaalt natuurlijk zelf waar je aan deelneemt.

Kosten

Doelstelling is dat het onze gasten MAXIMAAL €100 p.p. hoeft te kosten!
Daarvoor krijg je:

– overtocht van vervoermiddelen en personen naar en van Ameland 
– overnachtingen in luxe 2-persoonskamer in De Oranjerie incl. laken- en handdoekpakket (indien je alleen reist deel je de kamer mogelijk met een andere gast)
– 4 x ontbijt (dinsdag t/m vrijdag)
– 4 x avondeten (maandag t/m donderdag)
– drankgebruik in de groepsaccomodatie

– alle activiteiten
– fietshuur
– eventueel benodigde zorghulpmiddelen

– onze begeleiding door een arts, verpleegkundige, Verzorgende IG, life coaches en activiteitenbegeleiders.

De volgende zaken zijn niét in de prijs inbegrepen:
– rondvlucht
– skydiven

Wel is het zo dat wij trachten met deze partijen speciale afspraken te maken zodat we deze zaken tegen (sterk) gereduceerd tarief kunnen aanbieden.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zeehonden op ameland

Aanmelden

Er zijn ongeveer 16 plaatsen beschikbaar voor onze gasten. Wil je erbij zijn, meld je dan z.s.m. aan door het invullen van het formulier hieronder.
In geval van overtekening kan het zijn dat je op een wachtlijst wordt geplaatst. Na de verzending van het formulier krijg je een automatische bevestiging van deze aanmelding en laten wij jou op korte termijn per mail weten of je aanmelding kan worden gehonoreerd.
Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op met ons.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Gegevens

Begin:
juni 18 @ 08:00
Einde:
juni 22 @ 17:00
Kosten:
€100

Organisator

Miel in ‘t Zand
Telefoon:
088-2468180

Locatie

Ameland
Ameland, Nederland + Google Maps