Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Topsport for Life Zomerfeest

7 september 2014 @ 13:30 - 22:00

| €18 - €50

Logo TFL Zomerfeest 7-9-2014

VERPLAATST NAAR ZONDAG 7 SEPTEMBER!

Vier samen met ons het leven!

Hierbij willen wij iedereen die een band heeft met Topsport for Life van harte uitnodigen voor ons 1ste grootse Zomerfeest. Na enkele malen te zijn uitgesteld, gaan we er nu vanuit dat het a.s. zondag 7-9-2014 dan toch echt door kan gaan!

Een speciale aanleiding is er niet om te feesten, maar het lijkt ons gewoon heel erg gezellig om eens iedereen die een band heeft met Topsport for Life samen te brengen en ‘het leven te vieren’! Deze middag en avond  zal in het teken staan van kennismaking, hereniging na lange tijd, delen van ervaringen of gewoon gezellig erbij zijn en genieten van elkaars gezelschap. Verplicht genieten is wel het motto…
Gezelligheid, actief bezig zijn ‘tussen hemel en aarde’, WK-voetbal, culinair genieten en muziek zijn de ingrediënten van het feestprogramma!!!

RTEmagicC_df81a9704f.jpg

Ballonnen

4_ridders_Fantastic

Programma

Dat doen we dan met een heel gevariëerd programma met voor ieder wat wils! Zoals:

  • Ontvangst vanaf 13.30 uur
  • Speeltoestellen voor de kinderen
  • Vanaf ca. 14.00 uur: Paramotorvliegen! (Demonstratie en zelf meevliegen, in samenwerking met Paramotorclub Holland). Zie voor beschrijving onderaan.
  • Vanaf ca, 16.00 uur Demonstratie Riddertoernooi in samenwerking met ‘Ridders te Paard’
  • Vanaf ca. 17.00 uur Optreden Björn van der Doelen
  • Vanaf ca. 18.00 uur: Barbecue (voor ‘de ballonvaarders’ iets eerder)
  • Vanaf ca. 18.00 uur: Ballonvaren! (in samenwerking met Virgin Balloon Flights)
  • Einde om ca. 22.00 uur

Bijdrage

Voor dit Zomerfeest vragen we een kleine bijdrage om de kosten te kunnen dekken:

€ 18,50 voor de barbeque (inclusief 6 consumptiefiches) voor de volwassenen.
€ 12,50 voor de barbeque (inclusief 5 consumptiefiches) voor kinderen t/m 12 jaar.

Deelname aan het spectaculaire paramotorvliegen is voor bij ons ingeschreven zieken gratis, overige deelnemers betalen €25 voor de vlucht van ca. 20 minuten. Het ballon varen is een demonstratie-onderdeel, maar wanneer er belangstelling is om mee te varen dan kan dat, maar helaas niet gratis. Informeer naar de mogelijkheden.

Uiteraard zijn wij van het weer afhankelijk en zullen de vliegonderdelen slechts door kunnen gaan indien de weersomstandigheden dit toelaten.

Wat is paramotorvliegen?

Paramotorvliegen is een eenvoudige vorm van recreatieve luchtvaart, die door de ontwikkelingen op het gebied van het materiaal een grote ontwikkeling doorgemaakt heeft. Mede hierdoor is paramotorvliegen één van de meest veilige luchtsporten, die er bestaan. Het typerende van paramotorvliegen is, dat er met een scherm gevlogen wordt. Een scherm heeft in tegenstelling tot een normale vleugel geen starre hoofdconstructie. Het scherm ziet er voor de leek uit als een parachute, maar het is het niet. Tijdens de vlucht neemt het scherm de vorm van een vleugel aan. Er zijn twee versies van paramotors: de voetstarter en de trike.

Bij de voetstarter draagt de vlieger de motor als een rugzak op de rug en wordt er met de benen van de vlieger gestart en geland. De paramotortrike is een soort driewieler waar de vlieger in zit. De motor zit dan gemonteerd op de trike zelf. De vliegsnelheid is laag en het Nederlandse weer zorgt ervoor, dat er beperkt gevlogen kan worden. Soms weet je een uur van te voren nog niet of het weer wel of niet geschikt is. Je bent daardoor dus ook met de elementen van de natuur bezig. Paramotorvliegen is door het lage brandstof gebruik (2 ½ – 4 liter per uur) en de strenge geluidseisen één van de milieuvriendelijkste gemotoriseerde luchtsporten.

DIT EVENEMENT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Logo Virgin

 

Logo Ridders te Paard

PARAMOTORCLUB HOLLAND

 

Zwart_Gilze - Tilburg

Gegevens

Datum:
7 september 2014
Tijd:
13:30 - 22:00
Kosten:
€18 - €50

Organisator

Jeanne van Alst
Telefoon:
040-2381466
E-mail:

Locatie

Virgin Balloon Flights
Gilzerbaan 495
Tilburg,
+ Google Maps