Ambassadeurs

 

Onze ambassadeurs hebben alle een achtergrond in de topsport. Als actief topsporter danwel als bestuurder in de topsport. Zij zijn het gezicht van onze organisatie en dragen ons werk uit binnen hun netwerken.
Sinds de oprichting is Hans van Breukelen onze ambassadeur. Later zijn daar Joop Atsma en Joop Alberda bijgekomen en in 2016 is ook Robert van der Horst, in 2016 uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld,  één van onze ambassadeurs.
In 2017 is Saskia van den Ouden, paratriathlete, tot ambassadeur benoemd. Zie hieronder ook haar introductie.

Daarnaast zijn veel andere (ex-)topsporters aan ons als Sportvriend verbonden en zijn zij met regelmaat aanwezig bij onze activiteiten om SAMEN onvergetelijke dagen te creëren.

>> ga hier naar het overzicht van onze Sportvrienden

Een team waar wij trots op zijn!

 

topsport-for-life-hans-van-breukelen-02Hans van Breukelen
Hans van Breukelen is voormalig topkeeper van onder meer PSV en het Nederlands Elftal. Ook is hij een bekend en veelgevraagd spreker voor het bedrijfsleven.

 

Hans over Topsport for Life:
“Daarom is het geweldig dat Topsport for Life SAMEN met de zieke de strijd aangaat door hulp, coaching en een spannende, leuke dag aan te bieden, waardoor de ellende van de ziekte even verdrongen wordt.

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen: Je kunt een winnaar zijn terwijl je de strijd tegen die verschrikkelijke ziekte verliest. En het is dan heel waardevol om mensen om je heen te hebben, die je bij staan. En zelfs iemand die je bewonderd hebt vanwege zijn sportprestaties. Daarom beveel ik Topsport for Life van harte aan!”

 


Joop Alberda
Joop Alberda 2015
Coach van het Nederlands volleybalteam dat in 1996 goud won op de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna is hij onder meer technisch directeur geweest van NOC/NSF en was hij Chef de Mission bij de OS in Sydney. In zijn laatste functie was hij technisch directeur van zwembond KNZB. Joop werkt nu als international sports consultant.

Joop over Topsport for Life:
“Een goede gezondheid is essentieel voor een lang en gelukkig leven. Dat weet iedereen, maar helaas worden veel mensen getroffen door een ziekte die hun leven bedreigd en letterlijk ‘op z’n kop zet’. Een vaak onbekende tegenstander tegen wie het moeilijk strijden is. Topsport for Life is er voor deze mensen en hun naasten en helpt met ‘raad en daad’ en met de organisatie van mooie dagen waarop de ziekte even niet het belangrijkste is. Een fantastisch initiatief dat werkt, want mensen voelen zich sterker in hun strijd en kunnen vooral ook nog samen met anderen genieten van alles wat nog wel mogelijk is. Ik vind het eervol om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren!”

 


Joop AtsmaJoop Atsma
Lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal, voormalig staatssecretaris Infrastructuur en Milieu in Kabinet Rutte I, voormalig voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielrijders Unie (KNWU). Actief fietser en (mede-)organisator van sportevenementen.

 

Joop over Topsport for Life:
“Mij spreekt in Topsport for Life bijzonder aan dat (ex-)topsporters hun maatschappelijke rol vervullen door zich ook in te zetten voor mensen die iedere dag te maken hebben met een vreselijke ziekte. Op die manier is het geen eenrichtingsverkeer maar draagt de topsport ook bij aan een betere en socialere samenleving.” 

 


topsport-for-life-robert-van-der-horst-ambassadeur-20161219mz02-kopieRobert van der Horst
Robert van der Horst, in 2016 uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld en aanvoerder van Oranje Rood uit Eindhoven, is sinds december 2016 de nieuwe ambassadeur van stichting Topsport for Life. Robert speelde tot dusver 214 offciële interlands en nam onlangs nog deel aan de Olympische Spelen in Rio waar het team een 4e plaats behaalde. Begin 2017 zal Robert voor 6 weken spelen in de Hockey India League en daar uitkomen voor Punjab Warriors. Daarnaast is Robert oprichter en mede-eigenaar van het bedrijf All In Sports.

 

Robert: “Als topsporter ben je vooral op jezelf gefocussed. Nog maar kort geleden werd ik geconfronteerd met de ziekte ALS doordat een goede bekende van mij deze ziekte kreeg en daar helaas inmiddels ook aan is overleden. Je gaat dan toch nadenken over het leven en hoe belangrijk het is om er vooral vandaag het maximale uit te halen. Ook wilde ik mij graag gaan verbinden aan een goed doel dat goed bij mijn eigen ervaringen en ideeën aansluit Ik heb ook gezien dat leven met een levensbedreigende ziekte in feite hetzelfde is dan topsport bedrijven. Daarom voelde ik mij meteen aangesproken door de doelstelling van stichting Topsport for Life. Zij zijn er voor de mensen die NU ziek zijn, waaronder veel mensen met ALS en met kanker, en ondersteunen de zieke en de naasten door hun te begeleiden en door veel mooie dagen te organiseren. Ik wil daar ook heel graag mijn steentje aan bijdragen. Als het kan zal ik graag een zieke bezoeken of deelnemen aan een activiteit van Topsport for Life. En ook aan het bekender maken van deze prachtige stichting die uniek werk doet voor mensen die dagelijks ‘in het veld staan’ en ongevraagd weer die hele zware tegenstander tegenover zich zien staan.”

 


Saskia van den Ouden

Topsport for Life - Saskia van den Ouden - portretDankzij het meedoen aan een actie bij Radio 538 (“Hier met je rekening”) kwam haar droom eind 2012 uit en kon ze een hardloopprothese, ook wel blade genoemd, aankopen. Sportprotheses worden door de verzekering niet vergoed.
Om verder aan haar herstel en conditie te werken begon Saskia met zwemmen en werd daar uitgenodigd mee te doen aan een talenten dag van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond). Van de NTB kreeg ze weer trainingsschema’s om het lopen op een blade goed op te  bouwen.

Met doorzettingsvermogen en enthousiasme wist zij zich terug te vechten en kon ze zelfs in september 2013 haar entree op het internationale wedstrijdpodium van de paratriathlon maken. Op het WK in Londen werd meteen een bronzen medaille behaald.

Dit was het begin van een paar mooie jaren waarin ze als lid van de NTB selectie op diverse plaatsen in Europa en ook daarbuiten aan internationale wedstrijden (ook EK’s en WK’s) mocht deelnemen en mooie resultaten behaalde, waaronder het Europees Kampioenschap in 2015.

In de loop van 2016  namen de problemen en pijn aan de stomp echter enorm toe. De pijn ging overheersen en het sporten werd steeds moeilijker. Na diverse consulten en onderzoeken kwam er weer slecht nieuws en is op 17 februari van dit jaar haar linkerbeen tot boven de knie geamputeerd.   

Op dit moment is Saskia volop aan het revalideren. Zonder knie betekent niet alleen dat er nieuwe protheses (een dagelijkse, een blade en een fietsprothese) met een kunstknie nodig zijn, maar ook dat ze weer helemaal opnieuw en anders moet leren lopen.

Saskia: “Ik ben vastberaden om ook nu weer af te rekenen met deze fase van tegenslag. Het sporten ga ik weer op pakken en beleven wat ik allemaal nog kan. Zwemmen en handbiken gaat prima, de komende tijd wil ik het fietsen en hardlopen weer gaan proberen. Of topsport er weer in zit is nog niet duidelijk, maar wel zeker is dat ik het ga proberen!”

 

Saskia over haar motivatie

“Als sporter ben je bezig met het stellen van doelen en doe je er alles aan om deze te halen. Maar als er ineens een zware ziekte op je weg komt, is dat iets waar je niet omheen kunt en wat je hele leven op z’n kop zet.De stichting Topsport for Life spreekt mij enorm aan omdat ze er zich willen inzetten voor al die mensen die levensbedreigend ziek zijn. Dit door ze mooie momenten te bezorgen of er gewoon voor ze te zijn.

Ik weet uit ervaring dat als je ziek wordt veel mensen het moeilijk vinden daar mee om te gaan, niet altijd weten hoe ze daarop moeten reageren. Graag wil ik die mensen spreken en me inzetten bij activiteiten om iedereen prachtige momenten te bezorgen”.