Ambassadeurs

 

Diverse (ex)topsporters hebben zich als ambassadeur aan ons verbonden. Zij zijn het gezicht van onze organisatie. Sinds de oprichting is Hans van Breukelen onze ambassadeur. Later zijn daar Joop Atsma en oop Alberda bijgekomen en sinds 2017 is ook Robert van der Horst, in 2016 uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld,  één van onze ambassadeurs.

Daarnaast zijn veel andere (ex-)topsporters aan ons als Sportvriend verbonden en zijn zij met regelmaat aanwezig bij onze activiteiten om SAMEN onvergetelijke dagen te creëren.

>> ga hier naar het overzicht van onze Sportvrienden

Een team waar wij trots op zijn.

 

topsport-for-life-hans-van-breukelen-02Hans van Breukelen
Hans van Breukelen is technisch directeur van de KNVB, voormalig topkeeper van onder meer PSV en het Nederlands Elftal. Ook bekend spreker voor het bedrijfsleven.
Hans over Topsport for Life:
“Daarom is het geweldig dat Topsport for Life SAMEN met de zieke de strijd aangaat door hulp, coaching en een spannende, leuke dag aan te bieden, waardoor de ellende van de ziekte even verdrongen wordt.

Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen: Je kunt een winnaar zijn terwijl je de strijd tegen die verschrikkelijke ziekte verliest. En het is dan heel waardevol om mensen om je heen te hebben, die je bij staan. En zelfs iemand die je bewonderd hebt vanwege zijn sportprestaties. Daarom beveel ik Topsport for Life van harte aan!”

 


Joop Alberda
Joop Alberda 2015
Coach van het Nederlands volleybalteam dat in 1996 goud won op de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna is hij onder meer technisch directeur geweest van NOC/NSF en was hij Chef de Mission bij de OS in Sydney. Na meerdere functies als sportbestuurder was hij tot voor kort technisch directeur van zwembond KNZB.

Joop over Topsport for Life:
“Een goede gezondheid is essentieel voor een lang en gelukkig leven. Dat weet iedereen, maar helaas worden veel mensen getroffen door een ziekte die hun leven bedreigd en letterlijk ‘op z’n kop zet’. Een vaak onbekende tegenstander tegen wie het moeilijk strijden is. Topsport for Life is er voor deze mensen en hun naasten en helpt met ‘raad en daad’ en met de organisatie van mooie dagen waarop de ziekte even niet het belangrijkste is. Een fantastisch initiatief dat werkt, want mensen voelen zich sterker in hun strijd en kunnen vooral ook nog samen met anderen genieten van alles wat nog wel mogelijk is. Ik vind het eervol om daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren!”

 


Joop AtsmaJoop Atsma
Lid van het Hoofdbestuur van de internationale wielerorganisatie UCI, voorzitter Productschap Vee en Vlees, voormalig staatssecretaris Infrastructuur en Milieu in Kabinet Rutte I, voormalig voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielrijders Unie (KNWU).
Joop over Topsport for Life:
“Mij spreekt in Topsport for Life bijzonder aan dat (ex-)topsporters hun maatschappelijke rol vervullen door zich ook in te zetten voor mensen die iedere dag te maken hebben met een vreselijke ziekte. Op die manier is het geen eenrichtingsverkeer maar draagt de topsport ook bij aan een betere en socialere samenleving.” 

 


topsport-for-life-robert-van-der-horst-ambassadeur-20161219mz02-kopieRobert van der Horst
Robert van der Horst, in 2016 uitgeroepen tot beste hockeyspeler van de wereld en aanvoerder van Oranje Rood uit Eindhoven, is sinds december 2016 de nieuwe ambassadeur van stichting Topsport for Life. Robert speelde tot dusver 214 offciële interlands en nam onlangs nog deel aan de Olympische Spelen in Rio waar het team een 4e plaats behaalde. Begin 2017 zal Robert voor 6 weken spelen in de Hockey India League en daar uitkomen voor Punjab Warriors.
Robert: “Als topsporter ben je vooral op jezelf gefocussed. Nog maar kort geleden werd ik geconfronteerd met de ziekte ALS doordat een goede bekende van mij deze ziekte kreeg en daar helaas inmiddels ook aan is overleden. Je gaat dan toch nadenken over het leven en hoe belangrijk het is om er vooral vandaag het maximale uit te halen. Ook wilde ik mij graag gaan verbinden aan een goed doel dat goed bij mijn eigen ervaringen en ideeën aansluit Ik heb ook gezien dat leven met een levensbedreigende ziekte in feite hetzelfde is dan topsport bedrijven. Daarom voelde ik mij meteen aangesproken door de doelstelling van stichting Topsport for Life. Zij zijn er voor de mensen die NU ziek zijn, waaronder veel mensen met ALS en met kanker, en ondersteunen de zieke en de naasten door hun te begeleiden en door veel mooie dagen te organiseren. Ik wil daar ook heel graag mijn steentje aan bijdragen. Als het kan zal ik graag een zieke bezoeken of deelnemen aan een activiteit van Topsport for Life. En ook aan het bekender maken van deze prachtige stichting die uniek werk doet voor mensen die dagelijks ‘in het veld staan’ en ongevraagd weer die hele zware tegenstander tegenover zich zien staan.”